Moderator: Hipka
Życie w rodowym siedlisku ma być beztroskie, radosne i charakteryzować się brakiem jakiejkolwiek pracy. To przyroda ma pracować za nas i dla nas. Możliwe jest to jednak tylko wtedy, gdy w maksymalnym stopniu uniezależnimy się od techniki. Podam prosty przykład. Nie jest możliwe osiągnąć zdolności telepatycznych, mając w kieszeni telefon komórkowy. Nie stworzymy myślowych hologramów, gdy w kącie izby będzie nam "buczał" telewizor. Nie będziemy mogli korzystać z nieograniczonej bazy danych Wszechświata, jeśli będziemy otaczać się książkami, notatkami i tym podobnymi wytworami współczesnego świata. Siedlisko rodowe ma nas przed tym wszystkim bronić. Czyż Anastazja posiada cokolwiek z tego, czym chcecie się otaczać, mimo chęci naśladowania jej?
Nie jest możliwe osiągnąć zdolności telepatycznych, mając w kieszeni telefon komórkowy.
Odniosłem wrażenie czytając Twoje posty, że zatrudniasz się tylko krytykowaniem i sprawia Ci to przyjemność.
Twierdzisz, że się uśmiałeś z drewnianych deseczek. Właśnie na takich deseczkach pisali starożytni Słowianie.
Bądź pewny, że gdy przeprowadzę się do mojego ogrodu, to nie będzie tam telewizora, telefonu, ani komputera.
Życzę Ci trochę więcej jasnych myśli, a drwiny zostaw dla swoich bliskich.
LITK napisał(a):Po pierwsze nie ma żadnych dowodów na istnienie jakichkolwiek starożytnych Słowian, ani zapisów historycznych, czy pozostałości po jakiejś wielkiej cywilizacji na obszarze Polski i okolic, poza jakimiś garnkami z wykopalisk, po drugie co do deseczek nie żyjemy przecież w starożytności i są znacznie lepsze metody trwałego przechowywania tekstów
Dowodów jest coraz więcej z każdym tygodniem.
Przepis na pseudohistoryczny bestseller
– Fakt lub dwa;
– 2 szczypty teorii spiskowej;
– 3 łyżki (+/- 8) swobody w doborze i interpretacji źródeł;
– 4 odcinki Gry o Tron;
– pięć uncji megalomanii narodowej;
– z pół tuzina kosmitów.
Mieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawić do smaku. Podawać w miękkiej okładce na półce „Historia”, pod patronatem nobliwego czasopisma „Mówią Wieki”.
A że ciężko u Ciebie z edukacją to oferuję wymianę
ja podam dowody na istnienie zaawansowanych cywilizacji na terenie Polski
a Ty w zamian opowiedz o tych lepszych metodach trwałego przechowywania tekstów, które tak zachwalasz.
Więc LITK radzi robić księgę rodu w kamieniu. Wprawdzie myślałem że odpowie że metal.LITK napisał(a):W kamieniu wiesz.
Wróć do Budowanie rodowej posiadłości
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość